Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
Mrs  Maitre Mousset

English blog

Petite recette de Noël: Mince pies

Publié le 6 Octobre 2011 par mrs.mousset in Christmas

Voici une recette très simple à faire. Ce sont des tartelettes que l"on fait à l'époque de Noël.


L'ingrédient principal, le 'mince meat', n'a RIEN à voir avec de la viande! (voir la page sur le magasin anglais à Chartres pour plus de détails: Un magasin anglais à Chartres?! ).

 

Mince pies Recipe

 

Ingredients :

225 g cold butter

350 g flour

1 small egg

280 g mincemeat

Icing sugar (to dust)


Make the pastry

Sieve the flour through.

Cut the butter into small piecesMix the butter with the flour.

Mix in the egg (and a pinch of salt + a spoonful of sugar

if you like)

Stir the pastry until it forms a ball (don’t add any liquid). Preheat the oven to 190°C.

Make the pies

Roll the pastryCut out the pastry cases and the lids.

Spoon the mincemeat into the pastry cases.

Put the lids on top.

Bake for approximately 30 minutes.

To serve, lightly dust with icing sugar (the pies will keep for 3 to 4 days in an airtight container).

 

Enjoy!!

cakes_in_the_city_mince_pies.jpg

Commenter cet article

mrs mousset 29/09/2013 14:11

merci!
tenez moi au courant du résultat!

Mes p'tites peluches 28/09/2013 16:13

Vivement les fêtes que j'ai le plaisir de tester cette recette!